viernes, 12 de abril de 2013

Jutges.


Lo primero quiero pedir perdón por las incorrecciones ortográficas y gramaticales en las que voy a incurrir, ya que soy castellano viejo y el catalán es un idioma casi desconocido para mi. Pero hoy es un día en el que creo que debo intentar escribir en catalán.


Ha sortit una sentència, que diu que el castellà és la llengua prioritària en l'ensenyament a Catalunya. La sentència diu que si hi ha un nen en la classe, els pares de la qual vulguin que sigui ensenyat en castellà, tota la classe ha d'aprendre en castellà.
No se si recordeu com estava la normativa anti tabac abans del canvi legislatiu que va fer Zapatero, aquesta sentència m'ho recorda molt, prevalien els drets dels no fumadors, en principi es podia fumar en qualsevol costat, però si algú deia que no, ja no es podia fumar. Consideren els nostres juristes que un idioma espanyol és igual que una droga? Consideren els nostres juristes que parlar un idioma espanyol és nociu? Semblés que si.
Recordem que aquesta denúncia aquesta posada per deu pares extremistes, que no entenen la convivència, ni la igualtat. Així que per deu persones es limita la llibertat d'aprenentatge a milions, molt democràtic tot, de la democràcia del PP clar.
No puc evitar pensar que el govern del PP es comporta com si fos un invasor a Catalunya, de fet la majoria de les declaracions sobre Catalunya les fa Margallo, que és el ministre d'exteriors.
La pregunta fonamental que em faig és. Que mes dóna que idioma aprenguin els nostres fills? Mentre rebin una bona educació, en un idioma que comprenguin. Que mes dóna? Jo crec que és fins i tot positiu, a casa aprenen castellà i al carrer i en el col·le el català.
No es, jo crec que aquestes sentències ens separen, perquè aquestes sentències atempten contra la raó. Jo com dic, sóc castellà vell, de Valladolid concretament, però per treball m'he recorregut mitjana Espanya i de debò que hi ha mes coses que ens uneixen que les que ens separen, però si tenim un govern hostil a tot el que és una mica diferent, malament anem.

No hay comentarios:

Publicar un comentario